Connect with us
NOT IN USE

People & Lifestyle

Juhlavieraiden vinkit maljan nostamiseen häissä

Published

on

t30 wedding party aster and olive photography

Jos kuulut hääparin lähipiiriin, on hyvin mahdollista, että sinua pyydetään pitämään puhe häissä tai päädyt pitämään spontaanin puheen ilman pyytämistäkin. Puheen pitämistä kannattaa harkita, vaikka julkinen puhuminen ei olisikaan itselle helppoa. Lyhyt puhe ja juhlamaljan nostaminen kuuluu häihin ja etenkin hääparin lähipiiriin kuuluvilta henkilöiltä sitä odotetaan. On fiksua suunnitella puhe etukäteen sopivaksi juhlaan, sillä paikalla on kaiken ikäisiä henkilöitä eivätkä liian ronskit jutut sovi juhlapuheeseen.  Itsevarmuutta lisää jos päälle pukee vaatteet, joissa olo tuntuu mukavalta ja itsevarmalta. Upea juhlamekko häihinl isää itsevarmuutta ja saa sinut näyttämään upealta myös juhlapuhetta pitäessäsi. Itsevarmaa puhujaa on paljon mukavampi kuunnella kuin jännityksestä tärisevää puhujaa, joka takeltelee sanoissaan.

 

  1. Pidä puhe lyhyenä, sillä kukaan ei jaksa kuunnella turhaa jaarittelua edes häissä. Pidä puhe alle viiden minuutin pituisena, sillä juhlassa on muitakin puhujia eikä turhaa jaarittelua jaksa kukaan kuunnella eikä toinen toisen perään kerrotuista sisäpiirivitseistä innostu suuri juhlayleisö. Suunnittele puheen rakenne etukäteen ja yritä pysyä siinä. Esittele ensin itsesi ja aloita puhe kertomalla, miten olet tutustunut hääpariin. Älä mainitse puheessa hääparin entisiä suhteita, aiemman elämän karikoita, muita juhlavieraita huonossa valossa tai mitään muuta negatiivista, joka ei häihin sovi. Pidä puheen loppu positiivisena ja toiveikkaana.

 

  1. Keskity hääpariin ja puhu heille suoraan. Muista, että puhe on suunnattu hääparille. Käänny siis heitä päin ja pidä heihin katsekontakti puhuessasi, vaikka istuisitkin paikassa, josta ei ole suoraa näköyhteyttä hääpariin Huomioi yleisö, mutta kohdista puhe koko ajan hääparille. Nosta malja hääparin suuntaan ja pyydä yleisöäkin kääntymään hääparin suuntaan.

 

  1. Pidä juhlapuhe siivona, sillä paikalla on myös perheen pienimpiä ja vanhoja ihmisiä. Vaikka houkutus härskien sisäpiirivitsien kertomiseen olisikin suuri, kannattaa puhe pitää siivona, sillä paikalla on myös lapsia ja vanhempia ihmisiä. Sisäpiiriläpät kannattaa jättää toiseen hetkeen eikä puheen aikana kannata myöskään kiroilla tai käyttää muuten sopimatonta kieltä. Ronskimmat jutut voi jättää häiden jatkoille tai ne voi kertoa polttareissa jo ennen häitä.

 

  1. Harjoittele puhetta etukäteen äläkä lue paperilta. Puhe kannattaa harjoitella etukäteen kunnolla ja juuri ennen puheen pitämistä se kannattaa vielä kerran käydä läpi. Paperilappuihin ei kannata turvautua ellet ole tottunut puhumaan paperista muistiinpanoja katsoen, sillä paperiin turvautuessa saattaa käydä niin, että päädyt lukemaan puheen suoraan paperilta. Älä kuitenkaan harjoittele puhetta liikaa, sillä ulkoa harjoiteltu puhe kuulostaa lopulta tylsältä luonnollisen sijaan.

 

  1. Puhu kuuluvalla äänellä ja pysy rentona. Puhetta pitäessä on tärkeätä, että puhe kuuluu kaikille eikä vain lähellä oleville henkilöille. Koska puhe pidetään suoraan omasta pöydästä käsin, kannattaa puhua mahdollisimman kuuluvalla äänellä, jotta kaikki kuulevat eikä taustamelu ylitä omaa ääntäsi. Ole mahdollisimman rento puhetta pitäessäsi, sillä jännittäminen vaikuttaa ääneen ja saattaa tehdä puheesta takeltelevaa. Älä juo paljon ennen puheen pitämistä, koska se pilaa keskittymiskyvyn.

 

 

Näillä vinkeillä puheen pitäminen onnistuu. Häissä puhuminen ei ole kuolemanvakava asia, vaan siihen kannattaa suhtautua rennosti. Hyvä puhe on henkilökohtainen, lyhyt ja selkeä. Puhetta ei kannata pitää liian vakavana, sillä sen tulee sopia juhlatunnelmaan ja nostattaa sitä entisestään. Pienet vitsit sopivat puheeseen, mutta vitsejäkään ei kannata viljellä liikaa. Tärkeintä on se, että puhetta suunnitellessa ja pitäessä se sopii hääparille. Mitä paremmin hääparin tuntee, sitä helpompi puhetta on suunnitella ja lisätä siihen henkilökohtaisuutta.

 

Advertisement

People & Lifestyle

Africa Movie Academy Awards: Ghanaian feature film ‘Borga’ leads nominations with 15 nods

Published

on

borga

The organizers of the annual Africa Movie Academy Awards (AMAA) have released the nominations list for the 2022 event. (more…)

Continue Reading

People & Lifestyle

MultiChoice teams up with BetKing to launch SuperPicks for the new football season

Published

on

SuperPicks 1

Africa’s leading entertainment company, MultiChoice, in collaboration with BetKing, a leading sports betting and digital entertainment company has officially launched SuperPicks in Ghana. (more…)

Continue Reading

People & Lifestyle

5 Ways Genealogy Testing Can Help Improve and Extend Lifespans

Published

on

5 Ways Genealogy Testing Can Help Improve and Extend Lifespans

Since the dawn of time, one of the most driving questions humans have tried to answer is how long they have to live. This question was unanswerable for thousands of years, but today, thanks to science and medical technology, one can ascertain their lifespan with genealogical or DNA tests. (more…)

Continue Reading

People & Lifestyle

Nespresso Premieres New Boutique Concept In Accra At Marina Mall

Published

on

IMG 8515 scaled

Nespresso, the worldwide pioneer in premium portioned coffee, has launched an innovative new boutique concept in Ghana at the Marina Mall, Airport City, Accra. (more…)

Continue Reading

People & Lifestyle

How to bet on ATP tennis: Top tips to win

Published

on

How to bet on ATP tennis: Top tips to win

The Association of Tennis Professionals, popularly known as ATP is a professional tennis tournament. The ATP world tour is a worldwide event for men. There are only four major Grand Slams: the Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, and US Open. ATP happens to fall in the minor category with Monte Carlo, ITF and Davis Cup. (more…)

Continue Reading

People & Lifestyle

1xBet Promo Code & Free Bonus Codes

Published

on

online betting

1xBet promo code for new customers: 1xVip200. 1xBet Official Website gives you a 200% sign-up bonus on your first deposit. All you need to do is specify the promo code during registration, which will activate all the bonus offers at 1xBet. (more…)

Continue Reading

Trending